Kurssit ja koulutukset

Lihaskalvokäsittely (fascia 1) koulutus
 

Tavoite:
Lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan fasciaalisten jatkumoiden toiminnallisen verkoston. Lihaskalvoihin voi tulla pinnetiloja, lepo – ja liikekipuja, painearkuutta ja traumoja. Nämä muokkaavat lihaskalvoja ja lihaksia, joihin jää hyytymiä, arpeumia ja kiinnikkeitä. Tätä kautta liikemallit muuttuvat epänormaaleiksi ja lihastasapaino häiriintyy.

Lihaskalvokäsittely soveltuu erityisesti pitkäaikaiskipujen, traumojen – tai leikkausten jälkihoitoon. Tavoitteena on, että opit uuden tavan käsitellä lihaskalvoja instrumentaaliseen käsittelymenetelmään perustuen. Koulutuksessa käytetään kalvojen käsittelyssä apuvälineenä metallisia käsittelyvälineitä - fasciarautoja.

Sisältö ja toteutus:
Opetus sisältää 16h sekä teoriaa että käytännönharjoittelua lihaskalvokäsittelystä sekä siihen liittyvästä terapeuttisesta harjoittelusta. Fascia 1 koulutuksen voi suorittaa erikseen eikä koulutus edellytä osallistumista muihin fascia-koulutuksiin.

Aikataulu 1. ja 2. päivä

9.00                   Lihaskalvohieronnan teoriaa

10.00                 Käytännön harjoittelu yläraajat

12.45                 Käytännön harjoittelu olkapää

14.45                 Käytännön harjoittelu nh-seutu ja selkä

16.30                 Yhteenveto päivästä

_____________________________________________________________

9.00                   Terapeuttisen harjoittelun merkitys lihaskalvohieronnan ohella

10.00                 Käytännön harjoittelu alaraajat

12.45                 Käytännön harjoittelu alaraajat jatkuu

14.45                 Käytännön harjoittelu lantion ja vartalon alue sekä Teoria Case – tapaukset ja käytäntö

16.30                 Yhteenveto

Hinta: Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com 


Lihaskalvokäsittely (fascia 2) koulutus

Tavoite:
Lihaskalvokäsittely soveltuu erityisesti pitkäaikaiskipujen, traumojen – tai leikkausten jälkihoitoon. Tavoitteena on, että opit uuden tavan käsitellä lihaskalvoja manuaalisin-, instrumentaalisin- ja vibraatiokäsittelymenetelmien avulla.

Sisältö ja toteutus:
Koulutus sisältää fascian manuaalisen manipulaation opettelua. Lisäksi käytetään fasciarautoja sekä Hypervolt-laitetta lihaskalvojen käsittelyyn. Koulutus antaa hyvät valmiudet käsitellä lantion ja vatsan aluetta eri manipulaatiokeinoin. Case-tapauksissa käydään läpi myös muita alueita. Koulutus kestää kaksi päivää ja yhteensä 16 tuntia. Fascia 1 ei tarvitse suorittaa erikseen ennen osallistumista.

Aikataulu 1. ja 2. päivä

9.00                   Lihaskalvohieronnan teoriaa

10.00                 Palpaatiotekniikat manuaalisesti ja raudalla

12.45                 Vatsan ja lantion alueen teoriaa

14.45                 Käytännön harjoittelu vatsan ja lantion alue

16.30                 Yhteenveto päivästä

_____________________________________________________________

9.00                   Vibraatiohoidot ja teoreettinen tausta

10.00                 Käytännön harjoittelu vibraatiohoidot

12.45                 Käytännön harjoittelu alaraajat - case hamstings - bursiitti -

                          OS-tauti, lähentäjä- ja pohjevammat

14.45                 Case – tapaukset ja käytäntö

16.30                 Yhteenveto

Hinta: Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com

 

Fascian tutkiminen ja harjoittelu - koulutus

Tavoite:
Koulutus antaa valmiudet ohjata asiakkaita kohti itsehoitoa kivunhallinnassa, lihaskireyksien poistossa ja kehon fysiologian palautuksessa. Lisäksi koulutus antaa lisävalmiuksia kliiniseen tutkimiseen ja erotusdiagnostiikkaan sekä fascia-käsittelyyn liikeharjoitteiden ja myofascia-pallon avulla.

Sisältö ja toteutus:
Faskiaalinenharjoittelu ja käsittelymetodit ovat osana asiakkaiden (kipu-, leikkaus- ja mm. fibromyalgiapotilaat) itsehoitoa. Koulutus on jatkoa Lihaskalvo (fascia) käsittely -koulutuksiin, mutta koulutus ei kuitenkaan edellytä ennakkotietoutta fascia-harjoittelusta, eikä osallistumista em. koulutukseen ennakkoon. Saatat työskennellä ryhmäliikunnan parissa ja hyödyt monipuolisesti tästä koulutuksesta jokaiselle tunnillesi työskentelit sitten yksilöiden tai ryhmien kanssa.

Koulutuksessa opitaan usean eri kehonhallintalajin mm. Asahin, fasciaharjoittelun, ja Pilateksen kautta lihaskalvovenyttelyyn sekä käsittelemään myofasciapallolla kehon lihaskalvoja. Koulutus sisältää teoria- ja käytännöntunteja molempina päivinä.

Koulutuksen aikana saat ohjeet, joiden avulla voit toteuttaa asiakkaillesi eri metodein lihaskalvoharjoittelua.

Aikataulu 1. ja 2. päivä

9.00                   Kehonhallinta teoriaa

10.30                 Kehonhallinnan tunti (sisä- ja ulkoliikunta varustus; venyvät vaatteet, sukat, tossut tai paljaat jalat)

12.45                 Lihaskalvot, kipu – ja mieli teoriaa; myofasciapisteet ja tulehdukset

14.15                 Myofascia-palloharjoitteet ja myofascia pisteet; fascia-teippaus ja sen hyöty käytännössä plantaarifasciitti teippaus (sisäliikunta varustus; venyvät vaatteet, sukat, tossut tai paljaat jalat)

16.30                 Yhteenveto

_____________________________________________________________

9.00                   Kehonhallinta lajit – teoriaa

10.00                 Käytännönharjoittelu Asahi ja ohjeet – ymmärrys kehon tietoisuustaitoharjoitteista (sisä- ja ulkoliikunta varustus; venyvät vaatteet, sukat, tossut tai paljaat jalat)

12.45                 Käytännönharjoittelu; PhysioPilates (sisäliikunta varustus; venyvät vaatteet, sukat, tossut tai paljaat jalat)

14.45                 Käytännönharjoittelua FasciaMethod; lihaskalvovenyttely (sisäliikunta varustus; venyvät vaatteet, sukat, tossut tai paljaat jalat)

16.00                 Yhteenveto


Hinta: Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com

 

Elämäsi Kunnossa Pilatesohjaaja-koulutus Taso 1

Tavoite:
Elämäsi Kunnossa Pilatesohjaaja - koulutuksessa yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä terveysliikuntaan ja tuki- ja liikuntaelinharjoitteluun. Pilates-tunnin tavoitteena on edistää kehonhallinnan kautta hyvinvointia ja mielen tasapainoa. Koulutuksessa opit ohjaamaan Pilatesta, jotta tuleva asiakkaasi voi luottaa olevansa ammattitaitoisen ohjaajan opastuksessa, joka osaa ohjata pilatesliikkeet oikeaoppisesti ja turvallisesti.  Pilatesharjoittelu sopii kaiken ikäisille ja taustaan katsomatta.

Harjoittelun pohjana ovat Joseph Pilateksen kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunnit kehittävät voimaa ja liikkuvuutta sekä antavat hyvää oloa.

Sisältö ja toteutus:

Elämäsi Kunnossa Pilatesohjaaja – koulutus Taso 1 on liikunta ja terveydenalan ammattilaisille suunnattu pilatesohjaajakoulutus. Se antaa valmiudet ohjata mattoharjoitteita yksilöille tai ryhmille. Taso 1 koulutus on jaettu kolmeen moduuliviikonloppuun (2 päivää / viikonloppu) ja kestää yhteensä 6 päivää. Koulutukseen kuuluu myös itsenäistä harjoittelua. Kun olet suorittanut Tason 1 hyväksytysti se antaa valmiuden ohjata alkeispilates- ja mattotason harjoitteita. Koulutukseen ei sisälly mitään lisenssimaksuja. 

Ensimmäisessä tasossa sisältönä eri viikonlopuissa on pilates-menetelmän perusteita ja historiaa, pilatesharjoittelun periaatteet ja tavoitteet, klassisen pilateksen liikkeet, kehon fysiologiaa ja anatomiaa, hengitys ja liike, pilatestunnin ohjaaminen ja omaharjoittelu, pilatesharjoittelu ja välineet, johon sisältyy ohjaamisen perusteet, demo-tunnit ja ohjaamisen näyttökoe sekä teoriakoe.

Moduuli 1 pitää sisällään pilates-menetelmän perusteita ja historiaa, pilatesharjoittelun periaatteet ja tavoitteet, kehon fysiologiaa ja anatomiaa, hengitys ja liike, pilatestunnin ohjaaminen ja omaharjoittelu, demo-tunnit, ohjaamisen näyttökoe, teoriakoe ja jälkikäteen suoritettava ohjausanalyysitehtävä.      

Moduuli 2 pitää sisällään klassisen pilateksen liikkeet, pilateksen voimaharjoittelu, erityisryhmien ohjaaminen mm. raskaana olevat, johon sisältyy ohjaamisen perusteet, demo-tunnit ja ohjaamisen näyttökoe sekä teoriakoe.

Moduuli 3 pitää sisällään pienvälineharjoittelun; pallot, rullat, kuminauhat,  ja painopallot, body-mind connection pilatesharjoittelussa, johon sisältyy ohjaamisen perusteet, demo-tunnit, ohjaamisen näyttökoe ja jälkikäteen suoritettava ohjaustunti.

Hinta: 379€ / moduuli

Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com
 
 

Kinesioteippauskoulutus

Tavoite:

Koulutuksen tavoitteena on tutustua kinesioteippaukseen. Kinesioteippauksen avulla opit soveltamaan monia eri tekniikoita, jotka sopivat eritilanteisiin. Kinesioteippaus on yksi erittäin käytetty hoitomuoto ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä. Kinesioteippausta käytetään muun muassa erilaisten kiputilojen lievitykseen, liikkeen ohjaamiseen, asennon korjaamiseen sekä turvotuksen vähentämiseen ja verenkierron lisäämiseen.

Kinesioteippaus on sensorinen eli aistimukseen ja tuntoon perustuva hoitomenetelmä, jossa asiakkaan iholle kiinnitetään teippiä. Teippi vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta voidaan vaikuttaa muun muassa lihaskalvoihin (faskia) ja lihaksiin.

Sisältö ja toteutus:

Koulutus kestää kaksi päivää ja yhteensä 16 tuntia.

Kinesioteippauskoulutuksessa on tavoitteena oppia käyttämään monipuolisesti kinesioteippaustekniikoita: mm. fasciaan-, lymfaan, vammoihin liittyen. Opit käyttämään hyödyllisesti ja monipuolisesti kinesioteippiä sekä sen yhdistelmää urheiluteippaukseen. Koulutus soveltuu kaikille, jotka käyttävät teippausta työn, harrastuksen tai omanhyvinvoinnin edistämiseen. Koulutus sisältää teoriaa ja käytäntöä.

Hinta:

Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com


Aqua-koulutus POLO-ohjaaja koulutus

Tavoite:

Polven ja lonkan alueella on liikkumattomuutta, lihakset veltostuvat, menettävät voimansa ja joskus kipuilevat. Vedessä harjoittelulla on tutkitusti merkitystä nivelliikkuvuuksien parantamiseen, lihasvoiman kehittämiseen ja kipujen vähentämiseen. Lisäksi harjoittelemalla POLO-metodilla ihminen tervehtyy 5 kertaa nopeammin tai jopa välttää tulevan leikkauksen.

POLO-metodissa käytetään allasharjoittelussa vastussiivekkeitä apuna tuottamaan lisätehoja harjoitteluun. Harjoittelu tehdään metodin liikkeiden mukaisesti ja progressiivisena harjoitteluna. POLO-metodi on oiva työkalu fysioterapeuteille yksilö- ja ryhmäterapiassa, liikunnanohjaajille allasryhmiin ja metodi toimii myös jokaiselle omatoimiseen harjoitteluun erinomaisesti.

Sisältö ja toteutus:

Opetus sisältää sekä teoriaa että käytännönharjoittelua POLO-metodin mukaisesti. Ohjaaja koulutus pätevöittää tekemään POLO-metodia ja antaa valmiudet vetää altaalla yksilö- sekä ryhmäharjoittelua.

Hinta:

Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com

 

Fascian terapeuttinen harjoittelukoulutus

Tavoite:
Koulutus antaa valmiudet ohjata asiakkaita kohti itsehoitoa kivunhallinnassa, lihaskireyksien poistossa ja kehon fysiologian palautuksessa. Lisäksi koulutus antaa lisävalmiuksia kliiniseen tutkimiseen ja erotusdiagnostiikkaan sekä fascia-käsittelyyn liikeharjoitteiden ja myofascia-pallon avulla.
 
Sisältö ja toteutus:
Faskiaalinen terapiaharjoittelu ja käsittelymetodit osana potilaiden (kipu-, leikkaus- ja mm. fibromyalgiapotilaat) itsehoitoa on jatkoa Lihaskalvo (fascia) käsittely -koulutukseen. Koulutus ei kuitenkaan edellytä ennakkotietoutta fascia-harjoittelusta, eikä osallistumista em. koulutukseen ennakkoon.

Koulutuksessa opitaan usean eri kehonhallintalajin mm. Asahin, FasciaMethodin, ja PhysioPilateksen kautta lihaskalvovenyttelyyn sekä käsittelemään myofasciapallolla kehon lihaskalvoja. Koulutus sisältää teoria- ja käytännöntunteja molempina päivinä.

Koulutuksen jälkeen saat ohjeet, joiden avulla voit toteuttaa asiakkaillesi eri metodein lihaskalvovenyttelyjä.


Hinta: Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com 

 

 

Hevosfasciakoulutus

Tavoite:
Koulutus antaa valmiudet kivunhallinnassa, lihaskireyksien poistossa ja hevosen fysiologian palautuksessa. Lisäksi lisävalmiuksia kliiniseen tutkimiseen ja erotusdiagnostiikkaan sekä fascia-käsittelyyn raudan ja vibraation avulla.
 
Sisältö ja toteutus:

HevosFascia-käsittelykoulutuksessa opit käsittelemään hevosen fascioita. Koulutus soveltuu hevoshierojille ja hevosen kanssa työskenteleville. Koulutukseen otetaan max. 12 osallistujaa.
Koulutuksessa on kahden päivän aikana opetusta teoriasta ja käytännöstä hevosten käsittelystä. Käsittelyssä käytetään välineinä vibraatio-laitetta ja fasciarautoja.

Pääkouluttajana toimii eläinfysioterapeutti Virpi Lappi.
Koulutus toteutetaan Mikkelissä yhteistyössä  Elämäsi Kunnossa Terveyspalvelut Oy:n ja Kyyhkylä Wellbeig Resortin kanssa.

Ohjelma

Lauantai
9.00    Lihaskalvohieronnan teoriaa
10.30    Käytännön harjoittelu vibraatio-laitteilla pareittain
12.15     Käytännön harjoittelu hevosiin pareittain
14.45    Käytännön harjoittelu jatkuu
16.30    Yhteenveto päivästä
17.00 päättyy

Sunnuntai
9.00    Lihaskalvohieronnan teoriaa
10.30    Käytännön harjoittelu raudoilla pareittain
12.15     Käytännön harjoittelu hevosiin pareittain
14.45    Käytännön harjoittelu jatkuu
16.30    Yhteenveto päivästä
17.00 päättyy


Hinta: Katso verkkokauppa elamasikunnossa.com tai tiedustele asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com 

 

Purentalihaskoulutus

 
Koulutuksen tavoitteena on, että osaat tutkia purentalihasvaivojen oireita ja käsitellä niitä ja ohjata niihin harjoitteita.
 
Koulutuksen pituus on n. 8h. Koulutus sisältää teoriaa purennan rakenteesta ja sen tutkimisesta. Purentalihaksia käsitellään koulutuksessa pariharjoittein tai pienryhmissä manuaalisesti ja rautatekniikalla. Opit myös käsittelemään oheislihaksia niska ja kaulan alueelta ja ymmärtämään toimintahäiriöitä.

Koulutus soveltuu hierojille, fysioterapeuteille ja muille terveydenalan ammattilaisille, jotka työskentelevät kyseisten asiakasryhmien kanssa.

Tulevat koulutukset

8.6.-9.6.2024

Fascia 1 - Jyväskylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

17.-18.8.2024

Fascia 2 - Joensuu
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

31.8.-1.9.2024

Fascia 3 - Helsinki SUHK
Sisäinen tilattu koulutus

7.9.-8.9.2024

Hevosfasciakoulutus - Mikkeli Kyyhkylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

14.9.-15.9.2024

Fascia 1 - Jyväskylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

14.9.-15.9.2024

Fascia 1 - Helsinki SUHK
Sisäinen tilattu koulutus

16.9.2024

Purentalihaskoulutus - Rantasalmi
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

21.9.2024

Purentalihasten käsittelykoulutus - Mikkeli                                          Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

21.9.-22.9.2024

Teippauskoulutus - Jyväskylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

28.9.-29.9.2024

Pilateskoulutus Mod. 1 - Mikkeli
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

5.10.2024

NEPSY-koulutus - Mikkeli Kyyhkylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

5.10.2024

AquaPoloMethod-ohjaajakoulutus - Mikkeli Kyyhkylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

12.-13.10.2024

Fascia 1 - Mikkeli
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

19.10.2024

Purentalihaskoulutus - Joensuu
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

26.-27.10.2024

Fascia 2 - Espoo
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

2.11.-3.11.2024

Fascia 1 - Joensuu
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

16.11.2024

Purentalihasten käsittelykoulutus - Jyväskylä Gradia

Sisäinen ammattikouluun tilattu koulutus - tiedustelut vapaista paikoista asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com

23.11.-24.11.2024

Fascia 1 - Jyväskylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

23.11.-24.11.2024

Teippauskoulutus - Mikkeli                                                                   Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

14.12.-15.12.2024

Fascia 2 - Jyväskylä
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

14.-15.12.2024

Fascia 1 - Espoo
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

11.1.-12.1.2025

Pilateskoulutus Mod. 2 - Mikkeli
Ilmoittautuminen Elämäsi Kunnossa - verkkokauppa

Kevät .2025

Fascia lihaskalvokoulutus rauta käsittely - Kuortane Urheiluhierojakoulu

Sisäinen koulutus

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kursseille ja koulutuksiin joko tekemällä ilmoittautumisen verkkosivuilta tai sähköpostilla:

asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com

Kouluttajaltasi saat lisätietoa kurssin sisällöstä, tavoitteista ja jatkokoulutuksista.