Terveysohjelmat ja kuntoutusraha

Elämäsi Kunnossa Terveysohjelmat Terveydeksi ja Menestys ovat varhaiskuntoutukseen keskittyviä kuntoremontteja, joihin on saatavissa Kelalta kuntoutusrahaa. Tämä voi henkilöstön palkkatasosta riippuen kattaa jopa 50 % ohjelman hinnasta. Kuntoremontin tavoitteena on ylläpitää työntekijän työkykyä, aktivoida oman terveyden vaalimiseen ja parantaa työyhteisön hyvinvointia ja tuottavuutta. Alla on lyhyet ohjeet siitä, kuinka voit hakea ja saada Kelalta kuntoutusrahaa Elämäsi Kunnossa Terveysohjelmaan.

Kuntoutusrahan hakeminen

Kuntoutustarpeen havaitseminen

Kuntoremontti on varhaiskuntoutusta, jossa keskitytään työntekijän fyysisen kunnon, työhyvinvoinnin ja henkisen jaksamisen tukemiseen kuntoutuksen keinoin.

Ota yhteys työterveyshuoltoon

Kuntoremontin sisältö suunnitellaan yhdessä työterveyshuollon, työntekijän ja työpaikan kanssa. Työterveyshuolto antaa lomakkeen, mikä tarvitaan kuntoutusrahaa haettaessa.

Kuntoutusraha myönnetään kun:

  • Kuntoutuja on 16-67-vuotias työterveyshuollon kautta kuntoutukseen hakeutunut, kuntoutuksen tavoite on pysyä/palata/tulla työelämään ja kuntoutuspäivä kestää matkoineen väh. 6h sekä kuntoutuja on estynyt tekemään työtään.
  • Työnantaja vastaa kuntoremonttikustannuksista osittain tai kokonaan, eikä työeläkelaitos osallistu kuntouksen rahoitukseen.
  • Kuntoremontti toteutetaan ainakin osittain arkipäivinä.

Tee kuntoutusrahahakemus Kelaan

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan ilmoitus kuntoutuspäätöksestä KU114, kuntoremonttikurssin ohjelma ja osallistumistodistus kuntoremontin toteuttajalta. Ilmoituksen saat työterveyshuollosta ja ohjelman osallistujatodistuksineen Elämäsi Kunnossa Terveyspalvelut Oy:ltä. Kuntoutusrahaa maksetaan jokaiselta arkipäivältä, eli enintään kuudelta päivältä viikossa. Kuntoremonttirahan määrän voit arvioida etukäteen Kelan verkkosivuilla.

Kuntoutusrahan maksaminen

Jos työnantaja maksaa kuntoutusajasta työntekijälle palkkaa, kuntoutusraha maksetaan työnantajalle. Jos työntekijä osallistuu kuntoremonttiin lomallaan, maksetaan kuntoutusraha työntekijälle.

Asiakaspalvelumme ja Elämäsi Kunnossa yhteyshenkilösi antaa mielellään lisätietoa. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@elamasikunnossa.com tai 010-327 2390. Lisätietoa löydät myös Kelan internetsivuilta.

Takaisin edelliselle sivulle